info@swedmax.se

är tom...

Ändra - Kassan

 

Svenska Suomea

0761 - 99 4000

Hem  -  Köpinformation  -  Villkor  -  Kontakta oss  -  Mitt konto  
 

Produkter
PortionssnusSnussatserSnusdosorSnuskryddorTillbehörRåtobak


Nyheter mer
Etiketter portion 800 st
Etiketter portion 800 st
1,000.00Kr


Information
Kontor
Köpinformation
Villkor
Anvisning 0,5 kg
Anvisning 1,0 kg
Valmistusohje 1 kg
Westgöta snus historia
Cookies
Kontakta oss


Erbjudande mer
Virginia Mysore 1KG
Virginia Mysore 1KG
329.00Kr
164.50Kr


Recensioner mer
Snussats 1,0 kg
mycket nöjd med swedmax.bra service ,bra snus, ..
5 av 5 Stjärnor!

Anvisning 1,0 kg

SNUSPACK 1,0 Kg

Följande tillbehör rekommenderas för beredning:

Elugn + Plasthink + Elvisp + Elektronisk termometer + decilitermått

1,0 kg torrt tobaksmjöl ger 2,5 kg färdigt snus. Total värmebehandlingstid 36 timmar.

 

  1. Lös upp påsen med salt i 10 dl varmt vatten. Häll över tobaksmjölet i hinken och blanda i lösningen väl med en elvisp.

 

  1. Häll över och fördela snusmassan i medföljande plastburkar, jämna till och pressa ihop hårt med en matsked eller liknande.

 

  1. Sätt in burkarna (med tättslutande lock) i ugnen 95 grader (min. 90 grader till max 95 grader) i 24 timmar, kontrollera värmen i ugnen med en termometer. Det går att använda en burk till hela satsen om så önskas. För att minska lukten sätt burken i en stekpåse.

 

  1. Efter 24 timmar, lös upp påsen med natriumkarbonat i 5 dl varmt vatten. Häll över den värmebehandlade snussatsen i hinken och blanda i lösningen med en elvisp.

OBS!  Att snusmassan är varm, ångar och luktar kraftigt, sörj för god luftväxling.

 

  1. Häll tillbaka och fördela snusmassan i plastburkarna, jämna till och pressa ihop blandningen hårt med en matsked eller liknande.

 

  1. Sätt tillbaka burkarna i ugnen och kontrollera värmen. Efter ytterliggare 12 timmar (totalt 36 timmar) i ugnen är snuset fermenterat och burkarna tas ur ugnen för att svalna.

 

  1. När snuset svalnat hälls det över i hinken och elvispas väl. Skaka om och droppa i flaskan med Propylenglykol, Glycerol och eventuell snuskrydda (se snuskryddor nedan). Fördela jämt med en matsked samt elvispa noggrant. Propylenglykol och Glycerol är fuktighetsbevarande medel som gör att snuset håller bättre och får bra konsistens.

 

  1. Färdigt snus hälls tillbaks på burk eller fördelas på dosor och pressas ihop hårt. Snuset är nu färdigt för konsumtion men blir bäst med någon veckas eftermognad i kylskåp.

 

 

 Swedmax snuskryddor

Snuset smakar utmärkt naturellt men kan med fördel kryddas med någon, eller en kombination av Swedmax snuskryddor. Finns i fyra olika kryddor  a 15 ml anpassade till 2,5 kg färdigt snus; Bergamott, Enbär, Anis, Eukalyptus samt rökarom.

 

 

Ugnstemperatur

Medföljande plasburkar tål upp till 120 grader utan att deformeras, observera dock följande:

-Värm först upp ugnen till stabilt 95 grader innan du sätter in plastburkarna och kontrollera tempen med en elektonisk stektermometer.

Termostaten i ugnen kan slå på upp till 20 grader. Kontrollera då att min. ger 85 grader och max. 105 grader. För att nå genomsnitt 95 grader.

 

Skarp lukt

-Var säker på att du tryckt på locken ordentligt. Sörj för god luftväxling när natriumkarbonatet tillsättes efter 24 timmar, under fläkt, på balkongen eller verandan.

-Låt det färdiga snuset svalna ordentligt innan du öppnar locket och tillsätter propylenglykol,glycerol och eventuell snuskrydda.

 

Swedmax Tobacco

Fortsätt
Swedmax Tobacco Ltd
Box 180
135 25 Tyresö
Ordertel: 0761 - 99 4000
Öppet mån-fre 08.00-17.00
info@swedmax.se

Copyright © 2017 swedmax.se - E-butik levererad av DistansData